Care este aparatul ideal pentru tratamentul de epilare definitivă?

Reclamele pentru epilare definitivă îți prezintă, aproape întotdeauna, cel mai bun, cel mai puternic sau cel mai nou aparat. Dioda, Alexandrite și lumina intens pulsată sunt opţiunile cel mai des întâlnite. Aşadar, cum ai putea să te asiguri că faci alegerea corectă?

Având o experiență de peste 14 ani în domeniul epilării definitive, am avut ocazia să lucrez cu majoritatea tipurilor de aparate. În acest timp, am descoperit și am studiat în detaliu diferențele dintre tehnologii și am observat rezultatele tratamentelor efectuate.

Ca în orice alt domeniu, aparatura folosită pentru tratamentul de epilare definitivă poate fi produsă de companii cu renume, dar și de companii no-name. Acestea din urmă sunt cele care fabrică aparate de tip replică și prezintă întotdeauna o ofertă tentantă: promit aceleași rezultate, dar la un preț mult mai mic. Evident, nu este o alegere fericită din multe motive. Unul din ele este lipsa service-ului sau a unei reprezentanțe care poate verifica sau repara aparatul. Când vine vorba de aparatul cu care îți faci epilare definitivă, nu vrei să scrie pe el „made in China”.

Companiile cu cea mai mare experiență și cu cea mai îndelungată prezența pe piața epilării definitive se găsesc în SUA, Israel, Italia, Spania. Sunt companii care investesc permanent în cercetare și dezvoltare, urmărind rezultatele lor prin studii și statistici.

Cele două categorii de aparate folosite pentru epilarea definitivă sunt cele care folosesc lumina intens pulsată sau IPL, și cele de tip laser. Deşi ambele emit lumină pentru a încălzi rădăcina firului de păr, o fac în feluri diferite.

Aparatele de tip IPL folosesc lămpi de xenon care emit o lumină cu spectru larg de lungimi de undă. Din această cauză, o parte din lumină se pierde la nivelul pielii și astfel nu are o absorbție foarte bună la nivelul rădăcinii firului de păr.

Cristalul aparatului IPL vine în contact cu pielea prin intermediul unui gel. Aceste tipuri de aparate nu au sisteme de răcire, astfel că senzația resimțită de client este de căldură intensă. Aparatele de tip IPL se mai folosesc pentru rejuvenare facială, pentru a trata acneea, dar și pentru alte probleme dermatologice.

Denumiri ca SPL, E-light fac parte din această categorie. Primul aparat de IPL a primit aprobările pentru a fi folosit în 1996 în SUA. În prezent, aparatele pentru uz casnic sunt ultima inovație a acestei tehnologii. Tratamentul cu acest tip de lumină nu este recomandat în cazul în care firele de păr sunt subțiri sau atunci când pielea este închisă la culoare.

Aparatele de tip laser și aparatele IPL au același principiu de funcționare, deoarece folosesc lumina pentru a încălzi anumiți cromofori – adica structuri de conțin pigment – din piele.

Aparatele laser folosite pentru a reduce pilozitatea au fost descoperite în anii ’70 si au primit aprobarea FDA (instituție care protejează sănătatea publică a consumatorului american) pentru comercializare în anul 1997.

Spre deosebire de un aparat IPL, care emite lumina într-un spectru larg, un aparat laser va emite o lumină coerentă și specifică, pe o singură lungime de undă, care țintește precis un anumit pigment din piele. Laserele dispun de sisteme de răcire a pielii, pentru a o proteja de emisia puternică de căldură.

Denumirea laserului ne spune care este lungimea de undă folosită: 755 nanometri în cazul laserului Alexandrite, 808-810 nanometri pentru laserele diodă și 1064 nanometri pentru laserul Nd:YAG. Fiecare din aceste lungimi de undă are un anumit nivel de penetrare la nivelul pielii: laserul Alexandrite penetrează cel mai superficial, apoi urmează dioda, iar laserul Nd:YAG va conduce lumina cel mai profund.

Laserele Alexandrite și dioda pot trata fire pigmentate, cu specificația că Alexandrite tratează mai ușor firele subțiri. Laserul Nd:YAG se recomandă în cazul persoanelor cu pielea închisă la culoare, pentru că nu va încălzi pigmentul negru deja prezent în piele.

În concluzie, există mai multe aparate care concurează pentru titlul de ‘cel mai bun aparat’ în domeniul epilării definitive.

Nu există laserul perfect care poate fi folosit pentru toate tipurile de clienti, ci laserul potrivit pentru un anumit tip de fir de păr și o anumită culoare a pielii. De aceea fiecare operator își va alege un aparat în funcție de particularitățile clienților din țara lui. De exemplu, un operator din SUA va alege un aparat care să conțină laserul Nd:YAG pentru a putea efectua tratamente clienților cu pielea închisă la culoare, iar un salon din Marea Britanie va prefera un aparat care să cuprindă laserul Alexandrite, pentru a putea trata fire de păr mai subțiri și mai depigmentate.

La Julles, am ales aparatul produs de Cynosure, o companie americană cu o vechime de 30 de ani. Aparatul lor pentru epilare definitivă se numește Elite Plus și folosește o combinație de două lungimi de undă: Alexandrite și Nd:YAG. Drept urmare, Cynosure Elite Plus poate trata atât pielea deschisă la culoare, cât și pe cea închisă, dar și toate tipurile de fire de păr.

Sistemul de răcire este considerat unul dintre cele mai performante și constă într-un aparat separat: Zimmer Cooler Cryo 6. Acesta produce un jet de aer rece, cu scopul de a proteja pielea, dar și de a crește confortul în timpul tratamentului.

Alt avantaj al aparatului Cynosure Elite Plus este că nu folosește gel, iar pielea nu este atinsă pe durata ședinței. În plus, sedințele sunt scurte și timpul de recuperare este inexistent, adică îți poti relua imediat activitățile zilnice.

Epilare definitiva pe perciuni cu laser Alexandrite

Sperăm că te-am putut ajuta să iei o decizie informată, dar ne-am bucura să îți oferim și mai multe informații în cadrul unei consultații gratuite.

Vrei să afli care sunt costurile tratamentului de epilare definitivă? Click aici pentru articol.