Ce se întâmplă în timpul și după ședința de epilare definitivă?

Scopul procedurii de epilare definitivă este distrugerea firelor de păr.

Aparatele de tip laser emit o lumină care reușește să încălzească puternic rădăcina firului de păr, ducând în timp la distrugerea acesteia.

De aceea, în timpul ședinței de epilare definitivă este normal să simți înțepături sau pișcături.

Acestea sunt mai accentuate pe zonele cu fire de păr negre, groase și dese.

Senzația dispare instantaneu, făcând tratamentul ușor de suportat.

Laserele alexandrite folosesc sisteme de răcire extrem de eficiente, care au ca scop protejarea pielii. Aceasta răcire are avantajul de a amorți zona în timpul ședinței, diminuând senzatia resimțită și asigurându-ți un confort crescut.

Tot în timpul ședinței de epilare definitivă poți simți un miros de păr ars.

Laserul alexandrite încălzește firul de păr și rădăcina acestuia la o temperatură cuprinsă între 80 și 100 de grade Celsius.

Mirosul de păr pârlit apare chiar dacă firele de păr sunt perfect rase și este mai pronunțat în cazul firelor groase.

Imediat după ședință poate apărea înroșirea pielii, sau așa numitul eritem.

Această reacție apare la majoritatea persoanelor și dispare complet după aproximativ o oră. Este cauzată de încălzirea rădăcinilor care transmit căldura către piele.

O alta reacție vizibilă la nivelul pielii imediat după terminarea tratamentului este edemul perifolicular.

Edemul perifolicular constă în apariția multor umflaturi micuțe și roșii, care nu sunt însoțite de nicio senzație. Acesta este considerat un rezultat normal după o ședință de epilare laser.

Deși pot fi considerate reacții adverse, atât înroșirea zonei tratate cât și apariția edemului perifolicular sunt consecințe ale unui tratament de epilare definitivă corect efectuat.

Vor exista întotdeauna și persoane a căror piele nu se înroșeste și care nu prezintă edem perifolicular după ședință care răspund normal la tratament.

În ciuda aparenţelor, epilarea definitivă este un proces extrem de complex. Informează-te corect din surse de încredere. Apelează la centre de epilare cu experienţă, care au personal instruit şi aparatură de calitate.