Ce se întâmplă în timpul ședinței de epilare definitvă?

Te-ai întrebat vreodată cum facem firele de păr să dispară?

Deși rezultatul e magic, ne bazăm doar pe știință și tehnologie. În continuare vom explica în ce constă procedeul și la ce te poți aștepta, în timpul ședințelor de epilare definitivă și după.

“Bagheta” noastră magică este aparatul de tip laser pe care îl folosim pentru îndepărtarea părului nedorit: acesta emite o lumină care încălzește puternic rădăcina firului de păr, ducând la distrugerea acesteia.

Pe moment, poți simți înțepături sau pișcături (mai ales pe zonele cu fire de păr negre și groase), însă senzația dispare instantaneu. Ajutorul nostru în acest caz este sistemul de răcire cu care este echipat laserul Alexandrite, extrem de eficient în amorțirea zonei și în protejarea pielii.

Pentru că încălzim rădăcina firului de păr la o temperatură cuprinsă între 80 și 100 de grade Celsius, poți simți în timpul ședinței un miros de păr ars. Acesta apare chiar dacă firele de păr sunt perfect rase, și este mai pronunțat în cazul firelor groase.

Durata ședinței depinde de zona tratată, însă procedeul este extrem de rapid.

Ce se întâmplă după? Una din reacțiile frecvent întâlnite este înroșirea pielii, așa numitul eritem. Apare la majoritatea persoanelor și dispare complet după aproximativ o oră. Reacția este una normală, fiind cauzată de încălzirea rădăcinilor care transmit căldura către piele.

O altă reacție frecventă vizibilă la nivelul pielii imediat după ședință este edemul perifolicular: apariția unor mici umflături roșii, care nu sunt însoțite de nicio senzație.

Ambele efecte, deși pot fi considerate reacții adverse, sunt consecințele unui tratament de epilare definitivă corect efectuat. Bineînțeles, te poți număra printre persoanele care nu prezintă niciuna din aceste reacții, ceea ce înseamnă că ai răspuns la tratament într-un mod ideal.

Dacă nu am acoperit în acest articol tot ce ai fi vrut să afli despre epilarea definitivă, te invităm să citești aici răspunsul la întrebările pe care ni le-a pus Diana Nistor.