Ce contează când faci epilare definitivă

Epilarea definitivă este un joc complex, cu trei jucători-cheie: clientul, terapeutul și aparatul. Acești protagoniști influențează rezultatele obținute, așa că hai să aruncăm o privire mai atentă asupra caracteristicilor și rolurilor fiecăruia.

Clientul

Clientul este adesea subestimat în echipa epilării definitive, dar el are o combinație de trăsături individuale care influențează tratamentul de epilare definitivă. Pielea sa are un cuvânt important de spus, fiind esențial să se țină cont de pigmentația ei, cunoscută sub denumirea de fototip. De asemenea, grosimea și concentrația de pigment negru din firele de păr sunt celelalte elemente importante. Aceste caracteristici se pot schimba pe parcursul tratamentului: pielea se poate închide la culoare după expunerea la soare, iar firele de păr se pot subția sau depigmenta.

Terapeutul

Terapeutul, pe de altă parte, este antrenorul echipei și decide strategia de tratament. Începe prin a evalua clientul și a stabili protocolul corect. Acest proces include identificarea fototipului și alegerea aparatului potrivit, apoi evaluarea firelor de păr, care va influența parametrii folosiți în timpul ședințelor.

Cum poate face terapeutul procesul mai eficient? Ei bine, el urmărește constant rezultatele, comunicând cu clientul, dar și verificându-le cu ajutorul pozelor. Pozele zonei tratate reprezintă o dovadă obiectivă a progresului și constituie un instrument de evaluare indispensabil.

Așadar, terapeutul se asigură că firele de păr sunt eliminate în procent cât mai mare după fiecare ședință. Apoi, terapeutul va evalua progresul tratamentului, comparând pozele din prezent cu cele facute inițial. În funcție de observațiile sale, terapeutul va ajusta parametrii folosiți. Deoarece aceștia sunt adaptați la caracteristicile firului de păr, ei se modifică pe durata tratamentului.

Aparatul de epilare definitiva laser alexandrite si nd:yag

Aparatul

Aparatul este, desigur, instrumentul principal în lupta împotriva părului nedorit. Poate fi un aparat laser (diodă, Alexandrite sau Nd:YAG) sau un aparat IPL, deși cel din urmă este mai puțin folosit în ultimii ani. Principalul motiv pentru care nu există rezultatele dorite este faptul că aparatul nu poate genera temperatura necesară încălzirii rădăcinii firului de păr. Majoritatea dispozitivelor folosite la noi în țară se încadrează în categoria laserelor diodă și au o variație semnificativă a puterii (masurată în wați), ceea ce poate duce la rezultate inconstante. Laserul Alexandrite, pe de altă parte, este întotdeauna capabil să genereze o densitate ridicată a energiei (termenul corect este fluență, adică energia eliberată pe centimetru pătrat de piele) și are avantajul de a putea trata atât firele groase, cât și cele subțiri, indiferent de gradul de pigmentare.

În concluzie, epilarea definitivă este o combinație de factori, unde clientul, terapeutul și aparatul joacă roluri esențiale. Prin evaluarea caracteristicilor individuale și folosirea tehnicilor de lucru adecvate, epilarea definitivă devine o procedură eficientă și sigură pentru obținerea rezultatelor dorite.

Dacă dorești să afli mai multe despre această procedură, te invităm la o consultație gratuită, unde vei primi toate răspunsurile de care ai nevoie. Cu ajutorul aparatului Cynosure Elite Plus™, vei iubi fiecare pas spre o piele catifelată!