Adevărul despre rezultatele după prima ședință de epilare definitivă

Epilarea definitivă este un subiect în jurul căruia încă circulă multe mituri. Atât speranțele privind tratamentul, cât și temerile, sunt de multe ori nefondate în realitate. Așadar, unde încadrăm promisiunea rezultatelor vizibile după prima ședință – este o realitate indiscutabilă sau e încă o legendă urbană care sună prea bine pentru a fi reală?

Hai să analizăm împreună efectele reale ale primei ședințe de epilare definitivă. Ne propunem să răspundem la cele mai frecvente întrebări despre prima fază a tratamentului și să îți oferim toate detaliile de care ai nevoie pentru a lua o decizie informată.

Ce se întâmplă după prima ședință de epilare definitivă?

În cele două săptămâni care succed prima ședință, părul mai crește câțiva milimetri, apoi începe să cadă. Uneori firele tratate nu mai cresc deloc după ședință, fiind vizibile pe piele ca niște puncte negre abia perceptibile. În mod normal, aproximativ 90% dintre fire sunt eliminate după fiecare ședință.

Este important să dispară multe fire între ședințe?

Da. Firele care sunt eliminate sunt fire ale căror rădăcini au fost încălzite corect în timpul ședinței. Deși lumina emisă de aparat încălzește toate rădăcinile firelor de păr prezente în piele, doar o parte din ele vor fi distruse definitiv. Acestea sunt firele care se află în stadiul activ de creștere, numit și anagen. Deci, cu cât vom încălzi mai multe fire de păr, cu atât vor cădea mai multe între ședințe și procentul de păr care dispare permanent este mai mare.

De ce nu sunt eliminate toate firele de păr după prima ședință?

Există mai multe motive pentru care nu toate firele de păr sunt eliminate după o ședință de epilare definitivă. Iată o parte din ele:

fire lipsite de pigment negru: părul alb, blond sau roșcat nu poate fi tratat cu aparatura laser sau IPL.

zona acoperită incomplet: fie din neatenția operatorului, fie din cauza unor mișcări ale clientului, anumite porțiuni ale zonei tratate pot fi omise în timpul tratamentului.

nepotrivire între caracteristicile părului și setările aparatului: atunci cand zona este rasă perfect înainte de tratament, terapeutul nu poate ști cât de gros sau pigmentat este părul, așadar nu poate seta corect aparatul.

fire cu caracteristici diferite pe aceeași zonă: spre exemplu, firele groase și cele subțiri necesită parametri de lucru diferiți, de aceea nu pot fi tratate eficient în aceeași ședință.

alunițele și alte zone cu pigment negru, cum ar fi tatuajele sunt ocolite, așadar firele de păr care cresc pe ele nu pot fi tratate.

Cum maximizăm efectul fiecărei ședințe?

Este important ca terapeutul să vadă firele de pe zona tratată înainte de începerea tratamentului: fie nu razi zona, fie lași o porțiune nerasă. Astfel ne asigurăm că setările laserului sunt adaptate la particularitățile firelor de păr, și că nu tratăm o zonă cu fire depigmentate sau cu puf.

De asemenea, pentru a fi siguri că acoperim complet zona, desenăm dungi cu un creion alb de-a lungul întregii zone, apoi radem firele de păr prea lungi, pentru a canaliza întreaga energie la nivelul rădăcinii.

Tratamentul de epilare definitivă dă rezultate vizibile și permanente încă de la prima ședință. Însă este nevoie de mai multe ședințe pentru a putea observa efectele complete ale epilarii definitive.

Dacă ai în continuare întrebări la care acest articol nu a răspuns, ia legătura cu noi la 0758 051 190 sau vino la o ședință de consultanță gratuită.