7 motive pentru a începe tratamentul de epilare definitivă

Green cactus with white spots

Epilarea definitivă poate părea o procedură complicată când încercăm să înțelegem tehnologia din spate, contraindicațiile cu care vine la pachet sau prețul mai mare față de epilatul cu ceară. Totuși, ce împinge tot mai multe femei – principalele beneficiare ale epilării definitive – către această soluție de îndepărtare a părului nedorit?

  1. Foliculita și firele de păr crescute sub piele care apar după epilatul cu ceară sau cu aparatul de ras – sunt cele mai comune motive care împing femeile către acest tratament. De multe ori, firele care cresc în piele pot cauza infecții, fiind necesară intervenția medicului dermatolog sau chirurg. Nu de puține ori, femeile constată că firele care cresc în piele – mai ales cele de pe zona inghinală – recidivează, caz în care chiar medicul recomandă epilarea definitivă.

  2. Hirsutismul este o afecțiune des întâlnită în rândul femeilor care suferă de dereglări hormonale, în special de sindromul ovarului polichistic. Fire de păr groase apar pe față și pe corp, într-un număr mai mare sau mai mic. Chiar dacă afecțiunea este tratată cu ajutorul medicului endocrinolog, firele de păr apărute nu vor dispărea de la sine. Pentru aceste femei, epilarea definitivă este singura formă de epilare cu rezultate pe termen lung. Află mai multe despre hirsutism în acest articol.

  3. Boala pilonidală afectează aproape 1% din populația generală. Firele de păr care cresc pe zona interfesieră cauzează apariția unor abcese care necesită tratament chirurgical. Epilarea definitivă distruge firele de păr și reușește astfel să prevină această afecțiune dureroasă.

  4. Epilarea definitivă este populară și în rândul persoanelor care nu mai suportă durerea cauzată de epilatul cu ceară sau cu epilatorul. Este mai ușor de suportat și are efecte permanente.

  5. Intervale mari intre ședințe: pentru cine nu are timp să folosească ceara sau epilatorul odată la trei săptămâni, sau chiar lama odată la câteva zile, epilarea definitivă este soluția. Ședințele de epilare definitivă se programează, în general, la intervale cuprinse intre șase si opt săptămâni, iar tratamentul este pe o perioadă limitată.

  6. Beach body all year round! Mergi oricând la plajă, faci sport, dansezi, fără să mai ai grija părului nedorit sau a pielii iritate.

  7. Mâncărimea și usturimea rezultate în urma folosirii lamei de ras, dar și hiperpigmentările asociate foliculitei, pot fi evitate cu ajutorul epilării definitive.

Indiferent pentru care din cele 7 motive te decizi să începi tratamentul, acesta reprezintă o investiție în tine și un pas în plus în direcția creșterii încrederii în tine.

Te așteptăm la o consultație gratuită, pentru a discuta pe îndelete avantajele și recomandările din jurul epilării definitive!